perjantai 19. huhtikuuta 2013

Helsingi!

Meiltä tosiaan löytyy töistä monta eri tiimiä, jotka työskentelee eri tiloissa ympäri toimistoa. Meijän Helsingin operointi porukan lisäks menossa mukana on myös esimerkiks Tukholmaa, Lontoota, Osloo, Tallinnaa ja paljon muita. Vaikka tiimeistä usein puhutaan kaupungin nimellä, niin silti jokainen tiimi operoi matkoja myös muihin kaupunkeihin kyseisessä valtiossa. Meijän porukalla on paljon esimerkiks sellasia ryhmiä, jotka tulee Helsinkiin, mutta käy myös Naantalissa, Turussa, Tampereella tai  Porvoossa. Talviaikaan keskitytään sit enemmän Pohjois-Suomeen, koska joulupukki, lumi, porot ja revontulet on siellä. Revontulien näkeminen tuntuu olevan monen japanilaisen "before I die..." -listalla, onhan se aika kaunis luonnonilmiö.

Hyvästä Suomen tuntemisesta on tässä työssä hyötyä todella paljon. Matkan aikatauluttaminen on sillon melko helppoa, jos tietää ja hahmottaa suunnilleen, että kuinka kauan kestää ajaa bussilla lentokentältä vaikka Sokos hotel Presidenttiin. Tai sitten, että löytyykö Temppeliaukion kirkon läheltä parkkipaikkoja isoille turistibusseille, vai pitääkö ryhmälle varata kävelyaikaa, jotta ne kerkee kirkosta seuraavaan paikkaan ajoissa, vaikka johonkin lounasravintolaan. Monta asiaa on siis huomioitava ja se on tärkeää, koska jos jotain menee pieleen, niin local PIC (person in charge) on itse vastuussa.

Meijän tiimissä on mukava ilmapiiri ja tykkään myös meijän työtilasta. Siellä on seinillä kaikkee Suomi-aiheista kivaa, joita kattellessa koti-ikävä ei pääse ainakaan yllättää kesken työpäivän.


Sisäänkäynti

Kartta, josta näkee kaupunkien etäisyydet kilometreinä ja ajotunteina. Ei huono.

Tän avulla näkee, että kumpaan terminaaliin tilata bussi ja mahdollinen assistentti, kun ryhmä saapuu Helsinki-Vantaalle. Tarvitaan vaan tietää oikea lennonnumero (josta näkee yhtiön) ja tadaa.

"Juhlitaan kun tavataan!" -muumimamma

Yhtenä työpäivänä oli ilo huomata, että koulussa käydyistä asioista on oikeesti hyötyä tässä työssä. Mun muutamat ryhmät on menossa päiväreissulle Porvooseen ja me suunniteltiin viime syksynä markkinointiviestinnän kurssilla kauneuspäivä Porvoossa, joka sisälsi esimerkiks porvoolaisia ravintoloita, joitain nähtävyyksiä, kauneushoitoloita ja hotelleja. Itseasiassa kaikki tässä projektissa meijän ryhmän käyttämät ravintolat löytyy myös mun harjottelupaikan listoilta. Hauska sattuma!

Saa nähdä, et kuinka paljon kaikkee jännää ja uutta on vielä tulossa. Kohta ensimmäinen kuukausi Tallinnassa jo takana, aika menee niin hurjaa vauhtia. Sen oon kuitenkin jo tän kuukauden aikana huomannut, et operointi on kivaa. Jee!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti