tiistai 14. toukokuuta 2013

40th anniversary

Perjantaina vietettiin firman 40v synttärikemuja Viru hotellissa. Paikaks valikoitunut Viru oli hyvä valinta jo pelkästään senkin takia, että se on perustettu samana vuonna kun Tumlare, eli 1972. Näiden juhlien teemana toimi 70-luku samasta syystä ja osa konttorin väestä oli myös pukeutunut teeman mukasesti. Itteeni vähän harmitti, etten voinut pahemmin asuun panostaa, koska mulla on täällä melko rajallinen määrä vaatteita mukana. Mun omasta vaatekaapista Suomessa olisin ehkä jotain erikoisempaa päällepantavaa löytänytkin.

Alotettiin päivä siten, et jo työpäivän aikana virittäydyttiin illan tunnelmaan kuuntelemalla 1970-luvun discohittejä ja muuta sen vuosikymmenen musiikkia. Suljettiin toimisto tuntia aikasemmin, et päästiin alottamaan juhlinta ajoissa. Toimistorakennuksen katutasolla meitä odotti Taisto-bussi, jonka kyydissä ajettiin juhlapaikalle.

Virussa ohjelma alko tervetuliasdrinkeillä, tutustumisleikeillä ja opastetulla kierroksella hotellin 22. kerroksen museossa. Oppaana meillä oli naishenkilö, joka oli työskennellyt Virussa jo Neuvostoliiton vallan aikana. Tällä leidillä oli todellakin sana hallussa ja paljon kerrottavaa omien kokemuksien pohjalta. Mieleen jäi monia juttuja, kuten esimerkiks "kauhutarinoita" siitä, et aikoinaan asiakkaiden puheluita kuunneltiin, huoneissa oli kameroita ja jopa ravintolan lautasiin oltiin piilotettu kuuntelulaitteet. Kaikki kuulosti jotenkin niin uskomattomalta. Onneks tää opastus tapahtu englannin kielellä, koska muuten mulla olis tullu suuri kielimuuri vastaan. Mun viron kielen taidoissa ei edelleenkään oo kehumista... :D


TAISTO !!

Welcoming drink (väri sopii teemaan, sama kun Tumlaren logossa)

Aperitiivejä

Ylimmästä kerroksesta. Sieltä oli upeet maisemat kaupunkiin!

Pikkuhiljaa kierroksen jälkeen siirryttiin ravintolan puolelle, jossa meitä odotti illallisbuffet. Buffetissa oli vähän kaikenlaisia alkupaloja ja pääruokana kanaa ja lohta. En oo koskaan ollut yötä Virussa tai muutenkaan käyny syömässä hotellin buffassa, joten tää oli ihan uus juttu mulle. Juomat tarjoiltiin suoraan pöytiin ja istuttiin isoissa seurueissa, joissa varmaan kaikissa oli työntekijöitä eri tiimeistä. Meillä oli ainakin tosi kiva porukka saman pöydän äärellä.

Ruokailun aikana kuunneltiin parit synttäripuheet, joiden jälkeen luvassa oli tietovisa, joka piti sisällään kysymyksiä niin Tumlaresta kun yleisesti 1970-luvun tapahtumista. Jälkiruokien nauttimisen ohella jatkettiin pienellä kilpailulla, jossa pöydittäin meijän piti suunnitella Tumlarelle uus matka kolmen esineen avulla, jotka meille annettiin. Meijän ryhmällä oli esimerkiks pari lelua ja hiuslakkapullo, melko haasteellista mut hauskaa!




Happy birthday Tumlare! Hotellin tarjoama yllärilahja.

Creme bruleeta ja mansikkaleivoksia

Loppuun lähettiin vielä jatkamaan Café Amigon puolelle. Ilta oli ihan huippu ja aika jännä juttu, et mä satun aina olee paikalla kun firmalla on syytä juhlia. Kivaa kuitenkin päästä mukaan tällasiin, niistä jää aina parhaimmat muistot käteen.

40 hienoa vuotta takana ja varmasti monta vielä edessä. Ihanaa, et saan työskennellä just tässä yrityksessä. Ilman Helmessä järjestettyä työssäoppimisseminaaria tuskin koskaan olisin omin avuin Tumlaree löytänyt, joten kiitos kuuluu osittain myös koululle. Suosittelen kaikille Helmen opiskelijoille, et vaikka välillä tuntuis pakkopullalta, niin niihin seminaareihin kannattaa aina osallistua. Never can know et mitä kivaa ja yllättävää siellä onkaan. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti