sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Pühapäev

Sunnuntait, eli viikon toiset vapaapäivät, sujuu täällä aina tosi lepposissa merkeissä. Tänään suunnistin Vanhaan kaupunkiin jo aamusella, lähin suorittamaan viimesiä jouluostoksia. Tykkään tosi paljon tosta Vanhasta kaupungista, koska siellä on joku sellanen tunnelma, joka Suomesta puuttuu kokonaan. Kävin pitkästä aikaa taas kääntymässä Raekoja Platsin joulumarkkinoilla, jotka oli vähän eri näköset näin aamuaikaan kun iltasella. Siellä on aina viikonloppusin jotain jouluaiheista actionia, esimerkiks tänään esiintymislavalla oli laulava joulupukki, joka näytti saavan hymyn kaikkien katsojien huulille. Oli muuten aika kielitaitoinen kaveri, sieltä tuli sujuvaa viroa, suomea, venäjää ja englantia sekasin.


aamuaurinko huoneen ikkunasta




jou jou joulupukki




Hetken siinä kattelin ja kuuntelin ton pukin showta, jonka jälkeen lähin kävelemään kohti Café Josephinea, joka on ranskalaistyyppinen kahvila ihan Vanhan kaupungin ytimessä. Ensimmäisen kerran kävin siellä keväällä 2009 ja siitä lähtien se on ollut mun pakollisten käyntikohteiden listalla aina kun käyn Tallinnassa. Kyseessä on tosi tunnelmallinen kahvila, josta saa tosi hyviä erikoiskahveja. Voiko siis parempaa olla tällaselle kahviaddiktille? Voisin suositella sitä kaikille, siellä on myös laaja valikoima erilaisia kakkuja ja konvehteja, joiden pääaineksena on suklaa. Se löytyy osoitteesta Vene 6, joten sinne vaan!




Chai Latte
 
 



Huomenna starttaa mun viimenen viikko Tumlarella. Toisaalta tuntuu oudolta jättää tää kaikki taakse, koska tähän alkaa jo pikkuhiljaa tottua. Kivaa kuitenkin päästä jouluks kotiin. :) Kattelin mielenkiinnosta ens viikon säätiedotuksia ja tänne tosiaan on luvattu sellaset -23 astetta loppuviikosta. Hyytävät oltavat siis tiedossa ja mun paksumpi takki on kotona Suomessa. Hieno homma, mut eiköhän tästäkin selvitä "suomalaisella kylmään tottuneella sisulla".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti